Na tržištu Srbije, kompanija Lesaffre prisutna je dve decenije nudeći bogat asortiman pekarskih proizvoda. Neke od najpoznatijih robnih marki u našoj zemlji su Vrenje, Alfa, Fermin, Magimix, Inventis, Budafok.
Od 2014. godine Srbija se priključuje listi zemalja u kojima je otvoren Lesaffre pekarski centar, namenjen edukaciji domaćih pekara, saradnika i partnera, ali i testiranju i kreiranju novih proizvoda. Sami Lesaffre pekarski centri, predstavljaju jedinstven pionirski koncept u pekarskoj industriji, započet u Francuskoj sedamdesetih godina prošlog veka, a mreža danas broji 33 pekarskih centara širom planete koji su središte stručnosti, tehnologije i inovativnosti u svetu pekarstva.
O kompaniji Lesaffre
Ključni globalni igrač u fermentaciji više od jednog veka, kompanija Lesaffre, sa prometom od 2,2 milijarde evra, prisutna je na svim kontinentima, broji 10,700 zaposlenih i više od 85 nacionalnosti. Snagom ovog iskustva i raznolikosti radimo sa kupcima, partnerima i istraživačima kako bismo pronašli što relevantnije odgovore na pitanja o potrebama za hranom, zdravljem, prirodnošću i poštovanjem naše životne okoline. Na taj način, svakodnevno istražujemo i otkrivamo beskrajni potencijal mikroorganizama.
Hraniti 9 milijardi ljudi na zdrav način u 2050. godini, iskorišćavanjem resursa naše planete, glavno je pitanje bez presedana. Verujemo da je fermentacija jedan od najperspektivnijih odgovora na ovaj izazov.
Lesaffre – Zajednički rad na boljoj ishrani i zaštiti planete
Naše savršeno poznavanje procesa fermentacije ilustruju naši asortimani kvasaca i rešenja za pekarsku industriju, kao i tehnologije i usluge posvećene profesionalcima u okviru lanca vrednosti, uz tehničku podršku koju obezbeđuje naša mreža pekarskih centara.
Organski kvasci takođe imaju ključnu ulogu u svetu ukusa i uživanja u hrani.
Lesaffre uvodi inovacije razvojem molekula prirodnog ukusa, ekstrakata kvasca koji optimizuju kvalitet kad je u pitanju hranljivost, čulni doživljaj i ukus, kao i rešenjima fermentacije alkohola za proizvođače piva, vina i žestokih pića.
Lesaffre oduvek teži ka ostvarivanju dobrobiti za živi svet i pomaganju u boljoj ishrani i brizi za svetsku populaciju, pri čemu posebno vodi računa o zaštiti životne sredine.
Strateške oblasti razvoja naše grupacije obuhvataju ljudsko zdravlje i ishranu, životinjsko zdravlje i ishranu i biljnu ishranu.
Na polju biotehnologija, Lesaffre razvija hranljive materije na ćelijskom nivou koje služe za stvaranje novih molekula za dobrobit ljudi i životinja.
Pored toga, naša grupacija pomaže u stvaranju tipova kvasca koji se koriste u razvoju bioetanola 1. i 2. generacije. Naša grupa je jednako aktivna kao hemijske industrije na bazi bio-izvora u promovisanju održive ekonomije.