Bez sastojaka sa E oznakama
Gotova smeša sa lomljenim sojinim zrnom i lanom za izradu raznih pekarskih proizvoda.
Sastojci: brašno: raženo, pšenično i sojino, soja komadići, semenke lana, gluten, prženi slad (ječam), jodirana so, ražena prekrupa, dekstroza, regulatori kiselosti: limunska kiselina (E 330) i kalcijum-acetat (E 263), emulgator: estri mono- i diacetilvinske kiseline i mono- i diglicerida masnih kiselina (E 472e), enzimi: alfa amilaza, amiloglukozidaza, glukoza oksidaza, ksilanaza, lipaza, maltogena amilaza; sredstvo za tretiranje brašna: askorbinska kiselina (E 300).
U tragovima je moguće prisustvo jaja, mleka, susama i jezgrastog voća.
RECEPTURA – HLEB
BAKIN MIKS: 5kg
Pšenično brašno: 5kg
Sveži pekarski kvasac Vrenje/Fermin: 0.25kg
Voda: 6l
Tehnološki postupak
Mešanje 3+8min
Odmaranje 10 min
Deljenje 85g/ 500g
Fermentacija oko 60min
Pečenje 25 min na 230°C
Iz jedne vreće može se dobiti 226 komada hleba mase 300g
Pakovanje: 25 kg u troslojnom PE/papirnatom džaku
Rok trajanja: 12 meseci
Doziranje: 25-50% u odnosu na ukupnu masu brašna u zamesu (25:75 do 50 : 50 %)
Uslovi čuvanja: čuvati na suvom mestu na temperaturi do 25˚C, dalje od izvora toplote i jakih mirisa.
RECEPTURA – BAKIN MIKS kreker – pločice:
PŠENIČNO BRAŠNO T-500: 5kg
BAKIN MIKS: 5kg
JAJA SVEŽA: 0,5kg
MARGARIN: 3kg
ŠEĆER: 0,5kg
PRAŠAK ZA PECIVO: 0,2kg
VODA OKO: 2 lit
TEHNOLOŠKI POSTUPAK:
MEŠENJE 3 +10min
ODMARANJE U MASI 10min
RAZVLAČENJE / na laminatoru 2mm debljine
SEČENJE PO ŽELJI
POSIP BELI LUK
PEČENJE 180 C/10min