Iventis - Bakin mix - Lesaffre SR
18715
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-18715,page-child,parent-pageid-18498,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_popup_menu_text_scaledown,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-9.1,wpb-js-composer js-comp-ver-7.5,vc_responsive
 

Iventis – Bakin mix

Iventis - Bakin mix

Bez sastojaka sa E oznakama

Gotova smeša sa lomljenim sojinim zrnom i lanom za izradu raznih pekarskih proizvoda.

Sastojci: brašno: raženo, pšenično i sojino, soja komadići, semenke lana, gluten, prženi slad (ječam), jodirana so, ražena prekrupa, dekstroza, regulatori kiselosti: limunska kiselina (E 330) i kalcijum-acetat (E 263), emulgator: estri mono- i diacetilvinske kiseline i mono- i diglicerida masnih kiselina (E 472e), enzimi: alfa amilaza, amiloglukozidaza, glukoza oksidaza, ksilanaza, lipaza, maltogena amilaza; sredstvo za tretiranje brašna: askorbinska kiselina (E 300).

U tragovima je moguće prisustvo jaja, mleka, susama i jezgrastog voća.

RECEPTURA – HLEB

BAKIN MIKS: 5kg
Pšenično brašno: 5kg
Sveži pekarski kvasac Vrenje/Fermin: 0.25kg
Voda: 6l

Tehnološki postupak

Mešanje 3+8min
Odmaranje 10 min
Deljenje 85g/ 500g
Fermentacija oko 60min
Pečenje 25 min na 230°C

Iz jedne vreće može se dobiti 226 komada hleba mase 300g

Pakovanje: 25 kg u troslojnom PE/papirnatom džaku

Rok trajanja: 12 meseci

Doziranje:  25-50% u odnosu na ukupnu masu brašna u zamesu (25:75 do 50 : 50 %)

Uslovi čuvanja:  čuvati na suvom mestu na temperaturi do 25˚C, dalje od izvora toplote i jakih mirisa.

RECEPTURA – BAKIN MIKS kreker – pločice:

PŠENIČNO BRAŠNO T-500: 5kg
BAKIN MIKS: 5kg
JAJA SVEŽA: 0,5kg
MARGARIN: 3kg
ŠEĆER: 0,5kg
PRAŠAK ZA PECIVO: 0,2kg
VODA OKO: 2 lit

TEHNOLOŠKI POSTUPAK:

MEŠENJE 3 +10min
ODMARANJE U MASI 10min
RAZVLAČENJE / na laminatoru 2mm debljine
SEČENJE PO ŽELJI
POSIP BELI LUK
PEČENJE 180 C/10min