Koncentrovana smeša za proizvodnju krofni i sličnih pekarskih proizvoda.
Sastojci: brašno pšenično, šećer, jaja u prahu, biljno ulje u prahu (rafinisano palmino ulje, mlečni proteini), gluten (pšenica), emulgatori: E 471 i E 472e; surutka u prahu, jodirana so, žumanac u prahu, sredstva za narastanje: E 450 (i) i E 500 (ii); enzimi: alfa amilaza, amiloglukozidaza, glukoza oksidaza, ksilanaza, lipaza, maltogena amilaza; sredstvo za tretiranje brašna E 300, boja: E 160a.
Može sadržavati tragove soje, susama i jezgrastog voća.
- Jednostavna izrada
- Stabilno testo
- Produžena svežina pržene krofne do 5 dana
- Izraženo prijatna aroma berliner krofni
RECEPTURA:
- KROFNA MIKS 50: 5kg
- Pšenično brašno: 5kg
- Sveži pekarski kvasac Vrenje/Fermin: 0.5kg
- Ulje: 0,2kg
- Voda: 4l
Tehnološki postupak:
- Mešanje 3+9min
- Deljenje 40g
- Okruglo oblikovanje krofna
- Fermentacija oko 60min
- Prženje u ulju 6 min na 175°C
Iz jedne vreće može se dobiti 730 krofni mase 40 g
Upotreba: 50 % + 50 % brašna
Pakovanje: 10 kg u troslojnoj PE/papirnoj vreći
Rok upotrebe: 12 meseci
Uslovi skladištenja : čuvati u originalnojj ambalaži na suvom i hladnom mestu (najviše do 25 °C)