Koncentrovana smeša za izradu mešanog kukuruznog hleba i peciva prijatno izražene arome i ukusa. Kombinacija kukuruznog brašna, ekstrudiranog griza i ostalih sastojaka daje pekarskim proizvodima posebnu aromatičnost, boju i strukturu sredine.
- Jednostavna izrada
- Sunđerasta meka sredina
- Produžena svežina
Doziranje: 35% na masu brašna u zamesu
Skladištenje: čuvati na suvom mestu na temperaturi do 25°C, dalje od izvora toplote i jakih mirisa.
Pakovanje: 25kg u troslojnom PE/papirnatom džaku
Rok trajanja: 12 meseci
Sastojci: ekstrudirani kukuruzni griz, pšenično glutensko brašno, so, pšenično brašno T-550, emulgator E472e, sredstvo za tretiranje brašna – askorbinska kiselina E300, enzimi: alfa amilaza, amiloglukozidaza, glukoza oksidaza, ksilanaza, lipaza, maltogena amilaza.
Može sadržati tragove soje, jaja, mleka, susama i jezgrastog voća.
RECEPTURA:
- PŠENIČNO BRAŠNO T-500: 6,5kg
- KUKURUZ MIKS 35: 3,5kg
- VODA: 5,5-6,0 lit
- KVASAC: 0,300kg
TEHNOLOŠKI POSTUPAK:
- MEŠANJE 5+5min
- ODMARANJE U MASI 15min
- DELJENJE 0,320-0,600kg
- OBLIKOVANJE vekna/pogača…
- FERMENTACIJA 40-60 min u fermentacionoj komori
- PEČENJE 250°C/12-25min, u zavisnosti od mase komada