Bez sastojaka sa E oznakama.
Gotova smeša na bazi kukuruza za izradu raznih pekarskih proizvoda.
Sastojci: ekstrudirani kukuruzni griz, brašno pšenično T – 550, glutensko brašno, so, preželatinizirani kukuruzni skrob.
Može sadržati tragove soje, jaja, mleka, susama i jezgrastog voća.
- Jednostavna izrada
- Stabilno testo
- Produžena svežina
- Bez sastojaka označenih sa E
RECEPTURA:
- KUKURUZ MIKS 50: 5kg
- Pšenično brašno: 5kg
- Sveži pekarski kvasac Vrenje/Fermin: 0.25kg
- Voda: 5l
Tehnološki postupak:
- Mešanje 3+8min
- Odmaranje 10 min
- Deljenje 85g/ 500-700g
- Fermentacija oko 60min
- Pečenje 25 min na 230°C
Iz jedne vreće može se dobiti 211 komada hleba mase 300g
Pakovanje: 25 kg u troslojnom PE/papirnatom džaku
Rok trajanja: 12 meseci
Doziranje: 50% u odnosu na ukupnu masu brašna u zamesu (50 : 50 %, ili 1:1)
Uslovi čuvanja: čuvati na suvom mestu na temperaturi do 25˚C, dalje od izvora toplote i jakih mirisa.