Gotova smeša za izradu mafina
Način upotrebe: Na 1000g Mafin miks-a dodati 250g svežih jaja, 280g ulja i 190g vode. Sve sastojke izmešati mikserom 8-10 minuta u glatku masu. Masu puniti u kalupe za mafine i peći na temperaturi od 185°C oko 18 minuta u roto peći ( u etažnoj peći temperaturu namestiti na 210°C i peći 20 minuta ) uz puštanje pare.
Mafin miks:
- Mekani
- Sočni
- Izražene arome i ukus
- Svežina koja traje nekoliko dana
RECEPTURA:
- MAFIN MIKS: 1kg
- JAJA: 0,250kg
- ULJE SUNCOKRETOVO: 0,3 lit
- VODA: 0,15 lit
TEHNOLOŠKI POSTUPAK:
- MEŠENJE RUČNI MIKSER 5 min
- ODMARANJE U MASI 10 min
- IZLIVANJE U KALUPE 05kg
- PEČENJE 180 C/18min
- DEKORACIJA PO ŽELJI
Iz jedne vreće dobija se 340 mafina mase 50g
Skladištenje: čuvati na suvom mestu na temperaturi do 25°C, dalje od izvora toplote i jakih mirisa
Rok trajanja: 9 meseci
Pakovanje: 10kg u troslojnom PE/papirnatom džaku
Sastojci: Šećer, brašno pšenično, glukozni sirup, kukuruzni skrob, biljno ulje u prahu, brašno glutensko, surutka u prahu, modifikovani krompirov skrob, sredstva za dizanje testa: natrijum-karbonati (E500(ii)) i difosfati (E450(i)), emulgatori: mono i digliceridi masnih kiselina (E 471), estri mlečne kiseline i mono i diglicerida masnih kiselina (E 472b), propan-1,2-diolni estri masnih kiselina (E 477), stearoil-2-laktilati (E 481) i estri mono- i diacetilvinske kiseline i mono- i diglicerida masnih kiselina (E 472e); jaja u prahu, jodirana so, zgušnjivač ksantan guma (E 415), aroma.