Inventis - Mafin mix - Lesaffre SR
18730
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-18730,page-child,parent-pageid-18498,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_popup_menu_text_scaledown,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-9.1,wpb-js-composer js-comp-ver-7.5,vc_responsive
 

Inventis – Mafin mix

Inventis - Mafin mix

Gotova smeša za izradu mafina

Način upotrebe: Na 1000g Mafin miks-a dodati 250g svežih jaja, 280g ulja i 190g vode. Sve sastojke izmešati mikserom 8-10 minuta u glatku masu. Masu puniti u kalupe za mafine i peći na temperaturi od 185°C oko 18 minuta u roto peći ( u etažnoj peći temperaturu namestiti na 210°C i peći 20 minuta ) uz puštanje pare.

Mafin miks:

  • Mekani
  • Sočni
  • Izražene arome i ukus
  • Svežina koja traje nekoliko dana

RECEPTURA:

  • MAFIN MIKS: 1kg
  • JAJA: 0,250kg
  • ULJE SUNCOKRETOVO: 0,3 lit
  • VODA: 0,15 lit

TEHNOLOŠKI POSTUPAK:

  • MEŠENJE RUČNI MIKSER 5 min
  • ODMARANJE U MASI 10 min
  • IZLIVANJE U KALUPE 05kg
  • PEČENJE 180 C/18min
  • DEKORACIJA PO ŽELJI

Iz jedne vreće dobija se 340 mafina mase 50g

Skladištenje: čuvati na suvom mestu na temperaturi do 25°C, dalje od izvora toplote i jakih mirisa

Rok trajanja: 9 meseci

Pakovanje: 10kg u troslojnom PE/papirnatom džaku

Sastojci: Šećer, brašno pšenično, glukozni sirup, kukuruzni skrob, biljno ulje u prahu, brašno glutensko, surutka u prahu, modifikovani krompirov skrob, sredstva za dizanje testa: natrijum-karbonati (E500(ii)) i difosfati (E450(i)), emulgatori: mono i digliceridi masnih kiselina (E 471), estri mlečne kiseline i mono i diglicerida masnih kiselina (E 472b), propan-1,2-diolni estri masnih kiselina (E 477), stearoil-2-laktilati (E 481) i estri mono- i diacetilvinske kiseline i mono- i diglicerida masnih kiselina (E 472e); jaja u prahu, jodirana so, zgušnjivač ksantan guma (E 415), aroma.