Smeša za izradu lepinja, domaćih vrsta hlebova i peciva, poboljšava ukus istih.
- Šupljikava struktura
- Hrskava kora
- Aromatičan ukus i miris
Upotrebom pecipana soft:
- Olakšava se razvitak testa povoljnih visokoelastičnih svojstava
- Smanjuje se preterano omekšavanje testa
- Reguliše se enzimska aktivnost testa
- Povećava se volumen proizvoda,
- Izvrsnog je ukusa i mirisa
- Produžava se svežina proizvoda
Receptura za izradu lepinja:
- Pšenično brašno T-550: 10kg
- Pecipan soft: 0,50kg
- Pekarski sveži kvasac: 0,15kg
- So: 0,22kg
- Voda: 7,50kg
- Masa testa: 18,37kg
Tehnološki postupak:
- Zames: spiralnom mešalicom – intenzivan zames 3+15 minuta – testo treba biti dobro izrađeno, vrlo meko i svilenkasto
- Testo prebaciti u plastične posude prethodno premazane uljem
- Fermentacija u masi: oko 60 minuta na sobnoj temperaturi, nakon pola sata štesati
- Deljenje: 150-200g, kružno oblikovanje
- Odmaranje 30 minuta na stolu ili 15 minuta u komori
- Izbijanje vazduha prstima
- Odmaranje 30 minuta
- Stavljanje u peć na što višu temperaturu ( 280°C ), oko 8 minuta manje lepinje, a oko 11 minuta veće
Doziranje: 3-10% u odnosu na masu brašna u zamesu
Skladištenje: čuvati na suvom mestu na temperaturi do 25°C, dalje od izvora toplote i jakih mirisa
Rok upotrebe: 9 meseci
Pakovanje: 25kg u PE/papirnatom džaku
Sastojci: Brašno pšenično, pšenično kiselo testo, sredstvo za tretiranje brašna: askorbinska kiselina ( E 300 ), enzimi: alfa amilaza, amiloglukozidaza, glukoza oksidaza, ksilanaza, lipaza, maltogena amilaza.