Inventis - Pecipan soft - Lesaffre SR
18735
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-18735,page-child,parent-pageid-18498,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_popup_menu_text_scaledown,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-9.1,wpb-js-composer js-comp-ver-7.5,vc_responsive
 

Inventis – Pecipan soft

Inventis - Pecipan soft

Smeša za izradu lepinja, domaćih vrsta hlebova i peciva, poboljšava ukus istih.

  • Šupljikava struktura
  • Hrskava kora
  • Aromatičan ukus i miris

Upotrebom pecipana soft:

  • Olakšava se razvitak testa povoljnih visokoelastičnih svojstava
  • Smanjuje se preterano omekšavanje testa
  • Reguliše se enzimska aktivnost testa
  • Povećava se volumen proizvoda,
  • Izvrsnog je ukusa i mirisa
  • Produžava se svežina proizvoda

Receptura za izradu lepinja:

  • Pšenično brašno T-550: 10kg
  • Pecipan soft: 0,50kg
  • Pekarski sveži  kvasac: 0,15kg
  • So: 0,22kg
  • Voda: 7,50kg
  • Masa testa: 18,37kg

Tehnološki postupak:

  • Zames: spiralnom mešalicom – intenzivan zames 3+15 minuta – testo treba biti dobro izrađeno, vrlo meko i svilenkasto
  • Testo prebaciti u plastične posude prethodno premazane uljem
  • Fermentacija u masi: oko 60 minuta na sobnoj temperaturi, nakon pola sata štesati
  • Deljenje: 150-200g, kružno oblikovanje
  • Odmaranje 30 minuta na stolu ili 15 minuta u komori
  • Izbijanje vazduha prstima
  • Odmaranje 30 minuta
  • Stavljanje u peć na što višu temperaturu ( 280°C ), oko 8 minuta manje lepinje, a oko 11 minuta veće

Doziranje: 3-10% u odnosu na masu brašna u zamesu

Skladištenje: čuvati na suvom mestu na temperaturi do 25°C, dalje od izvora toplote i jakih mirisa

Rok upotrebe: 9 meseci

Pakovanje: 25kg u PE/papirnatom džaku

Sastojci: Brašno pšenično, pšenično kiselo testo, sredstvo za tretiranje brašna: askorbinska kiselina ( E 300 ), enzimi: alfa amilaza, amiloglukozidaza, glukoza oksidaza, ksilanaza, lipaza, maltogena amilaza.