Koncentrovana smeša za izradu pekarskih proizvoda sa semenkama, poboljšane hranljive vrednosti, prijatno izražene arome i boje sredine.
- Dobar volumen
- Dobro razvijena sredina
- Produžena svežina
RECEPTURA:
- ZRNOPAN SPECIAL: 5kg
- Pšenično brašno: 5kg
- Sveži pekarski kvasac Vrenje/Fermin: 0.3kg
- Voda: 5.5l
TEHNOLOŠKI POSTUPAK:
- Mešanje 3+8min
- Odmaranje 10min
- Deljenje 85g/ 500-700g
- Fermentacija oko 60min
- Pečenje 25min na 230°C
Sastojci: Brašno : pšenično T – 850 i raženo T – 1250, soja komadići, semenke lana, gluten, prženi slad (ječam), jodirana kuhinjska so,ražena prekrupa, dekstroza, regulator kiselosti: limunska kiselina (E 330 )i kalcijum – acetat (E 263), emulgator :estri mono- i diacetilvinske kiseline i mono- i diglicerida masnih kiselina (E 472e), enzimi: alfa amilaza, glukozaoksidaza, hemicelulaza, lipaza, maltogena amilaza, sredstvo za tretiranje brašna E 300. Smeša sadrži so.
Pakovanje: 25 kg u troslojnom PE/papirnatom džaku
Rok trajanja: 12 meseci
Doziranje: 30-50% u odnosu na masu brašna u zamesu (30-50%+70-50%)
Uslovi čuvanja: čuvati na suvom mestu na temperaturi do 25˚C, dalje od izvora toplote i jakih mirisa.