Fermin i Alfa - Sveži pekarski kvasci - Lesaffre SR
18661
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-18661,page-child,parent-pageid-18496,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_popup_menu_text_scaledown,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-9.1,wpb-js-composer js-comp-ver-7.5,vc_responsive
 

Fermin i Alfa – Sveži pekarski kvasci

Fermin - Sveži pekarski kvasac

Fermin

Sveži pekarski kvasac
Osnovno pakovanje 500g (pri pakovanju)
Transportno pakovanje 20x500g (pri pakovanju)
Režim skladištenja od +2 do +6°C
Sadržaj suve materijale min28%
Rok trajanja 35 dana

Alfa - Sveži pekarski kvasac

Alfa

Sveži pekarski kvasac

Osnovno pakovanje 42g (pri pakovanju)

Komercijalno pakovanje 24x42g (pri pakovanju)

Transportno pakovanje 10x 24x42g (pri pakovanju)

Režim skladištenja od +2 do +6°C

Sadržaj suve materijale min28%

Rok trajanja 35 dana

Pekarski kvasac čine sitni mikroćelijski mikroorganizmi iz vrste Saccharomyces cerevisiae, čije ime potiče od reči “saccharo” što znači šećer i “myces” odnosno gljiva

Pekarski kvasac je biološki živ mikroorganizam. koji sadrži 70-75% vode, 40-48% proteina. 35-45% ugljeno hidrata, lipida 6%, minerale i vitamine B-kompteksa.

Za život kvasca je potrebna energija koju dobija razgradnjom ugljeno hidrata (šećera) na dva načina.

– Disanjem (u prisustvu kiseonika) ili

– Fermentacijom (bez prisustva kiseonika)

Kvasac će najsporije trošiti svoje rezervne energije, te najbolje sačuvati svoja upotrebna svojstva do kraja roka trajanja, kada je temperatura hladnjače u kojoj se čuva kvasac 2-6°C.

SKLADIŠTENJE

Temperaturni režim od 2 do 6 C
Na paleti – kutije sa razmakom
Na polici – kutije sa razmakom
Ukoliko postoji, skinuti streč foliju sa kutija
Poštovati FIFO standard – prvenstveno
Skladište čisto i suvo

ISTOVAR

Mesto istovara zaštićeno od vremenskih uslova (kiša, sneg.)
Bez zadržavanja na istovarnom mestu
Nakon istovara kvasac odmah skladištiti na temperaturni režim od 2 do 6°C

TRANSPORT

Temperaturni režim prevoza do 6°C
Palete bez strečovanja
Ne sme se distribuirati sa voćem, povrćem, deterdžentima i drugim hemijskim sredstvima
Transport čist

IZLAGANJE

Temperaturni režim od 2 do 6°C
Kutije sa razmakom
Pojedinačno pakovanje sa razmakom
Poštovati FIFO metod izlaganja robe
Polica čista i suva