Fermin
Sveži pekarski kvasac
Osnovno pakovanje 500g (pri pakovanju)
Transportno pakovanje 20x500g (pri pakovanju)
Režim skladištenja od +2 do +6°C
Sadržaj suve materijale min28%
Rok trajanja 35 dana
Fermin
Sveži pekarski kvasac
Osnovno pakovanje 500g (pri pakovanju)
Transportno pakovanje 20x500g (pri pakovanju)
Režim skladištenja od +2 do +6°C
Sadržaj suve materijale min28%
Rok trajanja 35 dana
Alfa
Sveži pekarski kvasac
Osnovno pakovanje 42g (pri pakovanju)
Komercijalno pakovanje 24x42g (pri pakovanju)
Transportno pakovanje 10x 24x42g (pri pakovanju)
Režim skladištenja od +2 do +6°C
Sadržaj suve materijale min28%
Rok trajanja 35 dana
Pekarski kvasac čine sitni mikroćelijski mikroorganizmi iz vrste Saccharomyces cerevisiae, čije ime potiče od reči “saccharo” što znači šećer i “myces” odnosno gljiva
Pekarski kvasac je biološki živ mikroorganizam. koji sadrži 70-75% vode, 40-48% proteina. 35-45% ugljeno hidrata, lipida 6%, minerale i vitamine B-kompteksa.
Za život kvasca je potrebna energija koju dobija razgradnjom ugljeno hidrata (šećera) na dva načina.
– Disanjem (u prisustvu kiseonika) ili
– Fermentacijom (bez prisustva kiseonika)
Kvasac će najsporije trošiti svoje rezervne energije, te najbolje sačuvati svoja upotrebna svojstva do kraja roka trajanja, kada je temperatura hladnjače u kojoj se čuva kvasac 2-6°C.
SKLADIŠTENJE
Temperaturni režim od 2 do 6 C
Na paleti – kutije sa razmakom
Na polici – kutije sa razmakom
Ukoliko postoji, skinuti streč foliju sa kutija
Poštovati FIFO standard – prvenstveno
Skladište čisto i suvo
ISTOVAR
Mesto istovara zaštićeno od vremenskih uslova (kiša, sneg.)
Bez zadržavanja na istovarnom mestu
Nakon istovara kvasac odmah skladištiti na temperaturni režim od 2 do 6°C
TRANSPORT
Temperaturni režim prevoza do 6°C
Palete bez strečovanja
Ne sme se distribuirati sa voćem, povrćem, deterdžentima i drugim hemijskim sredstvima
Transport čist
IZLAGANJE
Temperaturni režim od 2 do 6°C
Kutije sa razmakom
Pojedinačno pakovanje sa razmakom
Poštovati FIFO metod izlaganja robe
Polica čista i suva