Poboljšivač za pekarske proizvode
Kompletan poboljšivač na bazi mešavine kiselog testa za izradu pogača, lepinja, ciabatta, domaćih hlebova i ostalih rustikalnih proizvoda.
Magimix Acidopan:
- Povećava volumen i svežinu pekarskih proizvoda
- Olakšava tehnološku obradu testa
- Smanjuje stepen omekšanja
- Povećava energiju brašna
Acidopan ciabatta:
- Šupljikava struktura
- Hrskava kora
- Aromatičan ukus i miris
Receptura:
- Pšenično brašno: 10kg
- Acidopan: 0,500kg
- So: 0,220kg
- Voda: 8,5-9,5 l
- Kvasac: 0,2kg
Tehnološki postupak:
- Mešanje 5+8min
- Odmaranje u masi 30min
- Deljenje 0,150-0,600kg
- Među oblikovanje rolnica/loptica
- Odmaranje 30min
- Finalno oblikovanje baget/ciabatta/lepinja
- Fermentacija 20-30min/komora ili ambijent
- Pečenje 250-280°C/7-20min, u zavisnosti od mase komada
Doziranje: 3-5% u odnosu na masu brašna u zamesu.
Skladištenje: čuvati na suvom mestu na temperaturi od 25°C, dalje od izvora toplote i jakih mirisa
Pakovanje: 10 kg u troslojnom PE/papirnatom džaku
Sastojci: Brašno pšenično, kiselo testo pšenično, glutensko brašno, sredstvo za tretiranje brašna: asorbinska kiselina ( E300 ), enzimi: alfa amilaza, amiloglukozidaza, glukoza oksidaza, ksilanaza.