Poboljšivač za hleb i ostale pekarske proizvode bez sastojaka koji se označavaju E oznakama.
Sastojci: Pšenično brašno, askorbinska kiselina iz prirodnog izvora (acerola), enzimi.
Povećava volumen proizvoda
Obezbeđuje svežinu proizvoda čak do 60 dana
Ne sadrži sastojke označene E oznakama
Obezbeđuje stabilnost testa kako u zanatskom, tako i u industrijskom postupku
Univerzalnog je dejstva
Pogodan za sve tipove proizvoda (smrznuti, polupečeni, sveži)
Receptura za puter kiflice E free:
Brašno T-500: 10kg
So: 0,2kg
Kvasac: 0,3kg
Šećer: 1,0kg
Maslac: 0,7kg
CL poboljšivač bez E brojeva: 0,1kg
Xtendlife N: 0,1kg
Voda: 5 L
Parametri procesa:
Mešanje 3+6min
Deljenje 0,04 kg
Među oblikovanje loptica
Odmaranje 10min
Finalno oblikovanje kiflica
Fermentacija 40 min/komora
Pečenje 240°C/7min
Br. komada iz vreće: 43500 komada mase 40g
Pakovanje: 10 kg u troslojnom PE/papirnatom džaku
Rok trajanja: 12 meseci
Doziranje: 1% u odnosu na ukupnu masu brašna u zamesu
Uslovi čuvanja: čuvati na suvom mestu na temperaturi do 25˚C, dalje od izvora toplote i jakih mirisa.