Poboljšivač namenjen za proizvodnju nefermentisanih, polufermentisanih smrznutih pekarskih proizvoda.
Uspešno se koristi kako za proizvodnju kvasnog i beskvasnog lisnatog tijesta, tako i za proizvodnju ostalih pekarskih proizvoda (hleb, kifle..).
- Povećava volumen pekarskih proizvoda
- Pogodan za proizvodnju smrznutog hleba, kroasana…
- Prilikom smrzavanja sprečava stvaranje kristala vode u proizvodu
- Poboljšava rastegljivost testa
- Povećava volumen pekarskih proizvoda
- Produžava svežinu pekarskih proizvoda
Nefermentisan proizvod
- Zamrzavanje (šok komora) Pre fermentacije izvaditi proizvod, poređati u plehove i ostaviti da stoji 15 min u prostorijama pekare
- Fermentacija 50/60 min
- Pečenje 20 min na 200-180˚C
Polufermentisan proizvod
- Fermentacija 50/60 min
- Zamrzavanje (šok komora) do postizanja temperature u proizvodu -18˚ C
- Pre fermentacije izvaditi proizvod, poređati u plehove i ostaviti da stoji 15 min u prostorijama pekare
- Fermentacija 50/60 min
- Pečenje 20 min na 200-180˚C
Doziranje: 1-1.5 % u odnosu na masu brašna u zamesu
Način upotrebe: Dodati magimix svetlo zeleni u količini od 1 do 1.5 kg na 100 kg brašna u zames sa ostalim sirovinama. Pri upotrebi magimix svetlo zelenog nije potrebno koristiti dodatni poboljšivač za volumen pekarskih proizvoda.
Sastojci: Pšenični gluten, zgušnjivač – guar guma, emulgator- estri mono- i diacetilvinske kiseline i mono- i diglicerida masnih kiselina (sadrži sredstvo protiv zgrudvavanja-kalcijum-fosfat), pšenično brašno, inaktivni kvasac, sredstvo za tretiranje brašnaaskorbinska kiselina, enzimi ( hemicelulaza, alfa-amilaza, amiloglukozidaza, glukoza-oksidaza).
Skladištenje: Čuvati magimix svetlo zeleni na suvom mestu na temperaturi do 25°C, dalje od izvora toplote i jakih mirisa.
Rok trajanja: 12 meseci
Pakovanje: 10 kg u troslojnom PE/papirnatom džaku