DON DON I LESAFFRE TRADICIONALNO OBELEŽILI SVETSKI DAN HLEBA - Lesaffre SR
18449
post-template-default,single,single-post,postid-18449,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode_popup_menu_text_scaledown,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-9.1,wpb-js-composer js-comp-ver-7.5,vc_responsive

26 Sep DON DON I LESAFFRE TRADICIONALNO OBELEŽILI SVETSKI DAN HLEBA

Osmaci-OS-Mica-Stojkovic-pravili-pletenicu-za-decu-iz-Zvecanske

Učenici osnovne škole “Mića Stojković” iz Grocke učili o značaju hleba i pripremali pletenicu za decu iz Zvečanske.

Beograd, 16. oktobar 2017– Povodom Svetskog dana hleba tradicionalno je održana edukativna radionica za decu na kojoj su učenici OŠ “Mića Stojković” imali priliku da čuju brojne zanimljivosti o ovoj značajnoj namirnici, kao i da se takmiče u pripremi pletenica. Kompanije Lesaffre i Don Don će u nedelji u kojoj se obeležava Svetski dan hleba uručiti donaciju Centru za zaštitu odojčadi, dece i omladine u Zvečanskoj.

Edukativna radionica za beogradske osnovce imale je za cilj da učenike osmog razreda nauči osnovnim stvarima o pripremi hleba, zdravoj i izbalansiranoj ishrani, čiji je hleb sastavni deo, ali i da nauče važnu lekciju iz humanosti.

„Već nekoliko godina unazad kompanija Don Don obeležava Svetki dan hleba različitim aktivnostima usmerenim ka deci. Deca brzo uče i radoznala su, zato je veoma važno pružiti im dovoljno informacija i podstaknuti ih još u ranom periodu da neguju prave vrednosti. Ove godine učenici osmog razreda imali su priliku da čuju kakav je pekarski zanat danas i koliko je hleb važan deo naše svakodnevice i ishrane. Za današnji dan posebno se vezuje i tema koja je poslednjih godina sve aktuelnija u svetu i kod nas, a to je bacanje hrane. Nedavno je objavljena procena po kojoj skoro četvrtina stanovništva Srbije živi na ivici siromaštva, dok se oko 250.000 tona hrane godišnje baci. Mnogo je načina na koji svako od nas može da doprinese. Kompanija Don Don pomaže brojne ustanove kojima je pomoć neophodna, ne samo tokom oktobra meseca, već cele godine“ – izjavio je Ozren Petrović, PR kompanije Don Don.

„Hleb je sastavni deo svake pravilne ishrane i osnova kvalitetnog obroka, a mi smo želeli da na to skrenemo pažnju i beogradskim osnovcima, ali na jedan nekonvencionalan i zabavan način. Nadamo se da su kroz ovu radionicu i takmičenje neki mladi prepozali svoju buduću profesiju, jer će dobri pekari i tehnolozi uvek biti na ceni. Kažu da hrana ima mnogo bolji ukus kada je podelimo sa drugima, pa smo zato rešili da se držimo tog načela ove godine i uz pomoć naših mladih sugrađana omiljeno pecivo podelimo sa našim prijateljima iz Zvečanske. I ovaj Svetski dan hleba protekao je u humanom tonu, a srce od hleba otići će na najbolju moguću adresu- u Centar za zaštitu odojčadi, dece i omladine u Zvčanskoj“, izjavila je Milena Obradović, marketing menadžer u kompaniji Lesaffre.

Beogradski-osmaci-na-edukativnoj-radionici-o-hlebuBeogradski-osmaci-obelezili-Svetski-dan-hlebaKviz-o-znacaju-hlebaOsmaci-OS-Mica-Stojkovic-obelezili-Svetski-dan-hlebaTakmicenje-u-pripremi-pletenice

O kompanijama

Don Don posluje u Srbiji od 2008 i deo je DON DON grupe koja postoji od 1993. god. sa sedištem u Sloveniji. U vlasništvu kompanije su brendovi Naše zrno i Tvojih 5 minuta, koje kupci i potrošači prepoznaju po vrhunskom kvalitetu, svežini i jedinstvenom ukusu. Tokom svog petogodišnjeg poslovanja u Srbiji DON DON je ulaganjem u tehnologiju, stalnim usavršavanjem zaposlenih i pažljivim osluškivanjem potreba na tržištu, postao lider kada je u pitanju proizvodnja hleba i peciva.

U okviru svog društveno odogovornog poslovanja kompanija Don Don kontinuinirano pomaže brojne ustanove među kojima su prihvatilišta za decu i odrasle, škole, domovi i drugo. U okviru brige za sve lokalne sredine u kojima je prisutna, Don Don konstantno donira selektovane ustanove gradova u kojima posluje.
Kompanija Lesaffre je na tržištu Srbije prisutna dve decenije, a neki od najpoznatijih robnih marki kompanije Lesaffre u našoj zemlji su: Vrenje, Alfa, Fermin, Magimix, Inventis, Budafok. Od 2014. godine Srbija se priključuje listi zemalja u kojima je otvoren Lesaffre pekarski centar, namenjen edukaciji domaćih pekara, saradnika i partnera, ali i testiranju i kreiranju novih proizvoda. Lesaffre pekarski centri, predstavljaju jedinstven pionirski koncept u pekarskoj industriji, započet u Francuskoj sedamdesetih godina prošlog veka, a mreža danas broji 33 pekarskih centara širom planete koji su središte stručnosti, tehnologije i inovativnosti u svetu pekarstva.

Otvaranjem Pekarskog centra u Srbiji i zahvaljujući saradnji sa tehnolozima i ekspertima Lesaffre Grupe, pekarima su u svakom trenutku na raspolaganju inovativna rešenja koja doprinose razvoju pekarske industrije u Srbiji. Kompanija Lesaffre kroz brojne društveno odgovorne projekte pomaže ugroženim licima i ustanovama, ali i daje podršku mladim pekarima i tehnolozima kroz brojne praktične obuke i edukacije.

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.