LV4 STARTER KULTURA - Lesaffre SR
18308
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-18308,page-child,parent-pageid-18280,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_popup_menu_text_scaledown,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-9.1,wpb-js-composer js-comp-ver-7.5,vc_responsive
 

LV4 STARTER KULTURA

LV4 STARTER KULTURA

Saf Levain LV4 je starter kultura (aktivan proizvodom) sa živim bakterijama i kvascima iz kiselog testa. Služi za proizvodnju kiselog testa u pekarskoj proizvodnji, i testu daje kiselost i poboljšava mu ukus, aromu i svežinu. Povećava moć upijanja vode i smanjuje dozu upotrebljenih poboljšivača, jer ima stabilizujući efekat na testo

RECEPTURA:

PŠENIČNO BRAŠNO T-500: 10kg
LV4 starter: 0,04-0,06kg
VODA – 40C: 10-12 lit

TEHNOLOŠKI POSTUPAK:

MEŠENJE 20 min u mešalici ili fermentoru
Inkubacija 5 sati na 30C uz povremeno mešanje
Maturacija – tiho vrenje 10-14 sati na 14C
Prezervacija – čuvanje do 30 dana na 4C

Koristi se u količini 10 – 60% u odnosu na masu brašna za različite pekarske proizvode. Veće doze su namenjene za proizvode bez dodatog kvasca.

Sastojci: Organsko durum brašno, bakterije iz kiselog testa, kvasac iz kiselog testa.

Pakovanje: kesica 100g

Rok trajanja: 18 meseci od dana pakovanja

Doziranje: 0,4-0,6% u odnosu na masu brašna u zamesu

Uslovi čuvanja: čuvati na suvom mestu na temperaturi od -25 do -18˚C.