Industrie - Sveži pekarski kvasac - Lesaffre SR
18670
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-18670,page-child,parent-pageid-18496,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_popup_menu_text_scaledown,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-9.1,wpb-js-composer js-comp-ver-7.5,vc_responsive
 

Industrie – Sveži pekarski kvasac

Industrie - Sveži pekarski kvasac

Industrie

Sveži pekarski kvasac

Osnovno pakovanje 1kg

Transportno pakovanje 10x1kg

Rok trajanja 35 dana

Pekarski kvasac čine sitni mikroćelijski mikroorganizmi iz vrste Saccteromycrs cerevisa, čije ime potiče od reči “saccharo” što znači šećer i “umyces” odnosno gljiva

Pekarski kvasac je biološki živ mikroorganizam. koji sadrži 70-75% vode, 40-48% proteina. 35-45% ugljeno hidrata, lipida 6%, minerale i vitamine B-kompteksa.

Za život kvasca je potrebna energija koju dobija razgradnjom ugljeno hidrata (šećera) na dva načina.

– Disanjem (u prisustvu kiseonika) ili

– Fermentacijom (bez prisustva kiseonika)

Kvasac će najsporije trošiti svoje rezervne energije, te najbolje sačuvati svoja upotrebna svojstva do kraja roka trajanja, kada je temperatura hladnjače u kojoj se čuva kvasac 2-6°C.

SKLADIŠTENJE

Temperaturni režim od 2 do 6 C
Na paleti – kutije sa razmakom
Na polici – kutije sa razmakom
Ukoliko postoji, skinuti streč foliju sa kutija
Poštovati FIFO standard – prvenstveno
Skladište čisto i suvo

ISTOVAR

Mesto istovara zaštićeno od vremenskih uslova (kiša, sneg.)
Bez zadržavanja na istovarnom mestu
Nakon istovara kvasac odmah skladištiti na temperaturni režim od 2 do 6°C

TRANSPORT

Temperaturni režim prevoza do 6°C
Palete bez strečovanja
Ne sme se distribuirati sa voćem, povrćem, deterdžentima i drugim hemijskim sredstvima
Transport čist

IZLAGANJE

Temperaturni režim od 2 do 6°C
Kutije sa razmakom
Pojedinačno pakovanje sa razmakom
Poštovati FIFO metod izlaganja robe
Polica čista i suva