Industrie
Sveži pekarski kvasac
Osnovno pakovanje 1kg
Transportno pakovanje 10x1kg
Rok trajanja 35 dana
Industrie
Sveži pekarski kvasac
Osnovno pakovanje 1kg
Transportno pakovanje 10x1kg
Rok trajanja 35 dana
Pekarski kvasac čine sitni mikroćelijski mikroorganizmi iz vrste Saccteromycrs cerevisa, čije ime potiče od reči “saccharo” što znači šećer i “umyces” odnosno gljiva
Pekarski kvasac je biološki živ mikroorganizam. koji sadrži 70-75% vode, 40-48% proteina. 35-45% ugljeno hidrata, lipida 6%, minerale i vitamine B-kompteksa.
Za život kvasca je potrebna energija koju dobija razgradnjom ugljeno hidrata (šećera) na dva načina.
– Disanjem (u prisustvu kiseonika) ili
– Fermentacijom (bez prisustva kiseonika)
Kvasac će najsporije trošiti svoje rezervne energije, te najbolje sačuvati svoja upotrebna svojstva do kraja roka trajanja, kada je temperatura hladnjače u kojoj se čuva kvasac 2-6°C.
SKLADIŠTENJE
Temperaturni režim od 2 do 6 C
Na paleti – kutije sa razmakom
Na polici – kutije sa razmakom
Ukoliko postoji, skinuti streč foliju sa kutija
Poštovati FIFO standard – prvenstveno
Skladište čisto i suvo
ISTOVAR
Mesto istovara zaštićeno od vremenskih uslova (kiša, sneg.)
Bez zadržavanja na istovarnom mestu
Nakon istovara kvasac odmah skladištiti na temperaturni režim od 2 do 6°C
TRANSPORT
Temperaturni režim prevoza do 6°C
Palete bez strečovanja
Ne sme se distribuirati sa voćem, povrćem, deterdžentima i drugim hemijskim sredstvima
Transport čist
IZLAGANJE
Temperaturni režim od 2 do 6°C
Kutije sa razmakom
Pojedinačno pakovanje sa razmakom
Poštovati FIFO metod izlaganja robe
Polica čista i suva